maanantai 17. tammikuuta 2011

Vaniljainen marjapiiras


Tässä kuussa tänne ei tupsahda niin usein postauksia kuin aiemmin. Meidän perheessä on menossa pakkaustalkoot. Olemme muuttamassa kuun vaihteessa uuteen kotiin ja harmikseni en ehdi juurikaan leipomaan. Välillä sentään jotain pientä syntyy :)

Tämä piirakka syntyi, kun minun piti käyttää jääkaapista leivonnasta ylijääneitä aineksia. Pääsin myös kokeilemaan nami-hiireltä saamaani vaniljakastikejauhetta.

Pohjan ohje on Annan keittokirjasta ja täyte on oma kyhäelmäni. Mieheni risti tämän piirakan poikien piirakaksi. Tämä piirakka kun ei ole kauhean makea ja ainakin miehestäni se oli kivaa vaihtelua. Tässä ohje miten sen tein.

Vaniljainen marjapiirakka

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

1 tl vaniljasokeria

(1/2 dl sokeria, jos pohjaan haluaa lisää makeutta)

Mittaa kulhoon jauhot, vaniljasokeri ja viipaloitu rasva. Nypi ne nopeasti sormenpäillä murumaiseksi seokseksi niin, että rasva ei ehdi sulaa. Kaada taikinamurut voitelemattomaan piirakkavuokaan. Paina muruja kämmenellä vuoan pohjaan ja reunoille.

Täyte

5-6 dl vadelmia ja mustikoita

1/2 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

15 g vaniljakastikejauhetta

150 g maitorahkaa

75 g vaniljatuorejuustoa

1 dl sokeria

1 kananmuna

Kaada marjat täytteen päälle vuokaan. Sekoita sokeri perunajauhoihin ja ripottele seos marjojen päälle. Sekoita keskenään muut täytteen ainekset ja kaada seos marjojen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti