lauantai 26. maaliskuuta 2011

Juustoiset jauhelihakrepit


Tein vähän toisenlaisia jauhelihakreppejä. Täältä löytyvät aiemmat jauhelihakrepit. Täältä löytyy broileritäyte kreppeihin.

Juustoiset jauhelihakrepit

 Ohukaistaikina

5 dl maitoa
 
2 1/2 dl vehnäjauhoja
 
2 kananmunaa
 
1/2 tl ruususuolaa
 
1/2 dl juoksevaa margariinia

Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä jauhot ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu maito, kananmunat, suola ja margariini ja sekoita. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.

Jauhelihatäyte

400 g paistijauhelihaa
 
1 sipuli
 
1 tl ruususuolaa

1 mm mustapippuria
 
1/2 tl paprikamaustetta
 
1 tl pizzamaustetta
 
1/2 punainen paprika
 
1 rkl ketsuppia
 
100 g ranskankermaa
 
60-70 g kevätsipuli & mustapippuri -tuorejuustoa (tai muun makuista tuorejuustoa)
 
2 dl juustoraastetta

Pinnalle

1-2 dl juustoraastetta

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika. Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipuli- ja paprikakuutiot ja paista kypsäksi. Lisää sitten ketsuppi ja mausteet ja anna seoksen hautua keskilämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi ranskankerma ja anna seoksen kuumentua.

Paista ohukaiset noin 13-20 cm halkaisijaltaan olevassa pinnoitetussa paistinpannussa (riippuen minkä kokoisia haluat). Sivele pannu öljyllä tai muulla rasvalla ennen ohukaisten paistamista. Laita taikinaa noin 3/4-1 dl jokaista kreppiä kohden. Sekoittele välillä taikinaa, ettei jauhot painu pohjalle. Paista letut molemmilta puolilta. Kumoa paistetut letut vierekkäin leivinpaperin päälle.Voitele uunivuoka.

Jaa täyte ohukaisten päälle ja levitä täyte jättäen reunat kuitenkin vapaiksi. Lusikoi pinnalle muutama tuorejuustonokare. Ripottele päälle juustoraastetta. Rullaa krepit, laita ne vierekkäin uunivuokaan saumapuoli alaspäin ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti