maanantai 30. toukokuuta 2011

Brigadeirot


Brigadeirot ovat brasilialaisia toffeisia kaakaopalloja. Ne ovat brasiliassa huippusuosittuja. Brasiliassa kondensoitu maito on jo pitkään ollut ruokakulttuurin tärkeä raaka-aine. Itse asiassa Brasiliassa sitä käytetään eniten maailmassa. Tarkempaa tietoa löytyy brasilialaisen, Suomessa asuvan Michelle Kaarakaisen Herkku Ateljee-nettisivustolta täältä.

Kesällä veljeni ja hänen brasilialainen vaimonsa tulevat Suomeen ja haluan tehdä näitä silloin heille. Mutta täytyyhän ensin kokeilla miten niiden tekeminen onnistuu :) Brigadeirot olivat tosi helppotekoisia ja aika nopeitakin valmistaa. Ihanan suussasulavia ja pehmoisia. Löysin ohjeen Etelä- ja Väli-Amerikan keittiö-kirjasta.

Perinteisesti brigadeirot pyöritellään suklaaströsseleihin, mutta minulla ei niitä ollut eikä lähikaupoistakaan niitä saanut. Käytin siis lakritsinmakuisia strösseleitä ja valkoisia/kultaisia nonparelleja. Osan jätin koristelematta. Brigadeiromassan voi jättää myös vähän löysemmäksi, jolloin massaa voi kaataa pieniin annoskuppeihin ja koristella ne suklaaströsseleillä.

Tein myöhemmin suklaaströsseleillä koristeltuja brigadeiroja. Ne löytyvät täältä.
 
Brigadeirot

(Noin 35 pientä palloa)
 
3 dl (1 tlk á 397 g) sokeroitua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl (30 g) voita

suklaaströsseleitä

Mittaa kaikki ainekset paitsi strösselit paksupohjaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes seos alkaa sakeutua ja irtoilla kattilan pohjasta ja reunoilta. Tähän menee noin 20 minuuttia. Levitä massa puolikkaalle osalle leivinpaperoitua peltiä. Anna jäähtyä haaleaksi (strösselit tarttuvat paremmin kun massa on haaleaa eikä täysin jäähtynyttä). Muotoile massasta pieniä palloja ja pyöritä ne strösseleissä.

Massasta saa todella helposti pyöriteltyä palloja ja siitä voisi vaikka muovailla muutakin.


Sain tämän upean kerrostarjottimen siskoltani kiitoksena kakusta. Hän löysi sen Sisustuspuoti Hemmasta, jonka nettikauppa löytyy täältä. Tuonne kauppaan haluan ehdottomasti päästä!!


Valmiina tarjottaviksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti