sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pikku-Laurin eväsrekka kinkki-meetvurstikuormalla


Osallistuin tällä voileipäkakulla Leivontafoorumin huhtikuun haasteeseen, jonka aiheena oli voileipäkakku. Täällä näkyvät osallistuneet voileipäkakut ja tulos kommentteineen. Onnea haasteen voittajalle! Ja kiitos voileipäkakkuani kommentoineille!

Idea tällaiseen voileipäkakkuun tupsahti melkein heti mieleeni. Sitten vaan mietin täytteitä. Sain hyviä vinkkejä täytteeseen Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Varsinkin Kinkku-salamikakusta otin täytevinkkejä, kuten viinirypäleet. Viinirypäleet sopivat makunsa puolesta hyvin täytteeseen. Huono puoli niissä on se, että niiden takia kakku ei säily montaa päivää. Mutta eipä se ainakaan meillä olisi muutenkaan kauaa säilynyt :) Ja ainahan viinirypäleet voi jättää täytteestä (ja koristelusta) pois. Saipa taas kehitellä samalla pientä tarinaa Pikku-Laurista :)

Pikku-Laurin eväsrekka kinkku-meetvurstikuormalla
 
14 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
 
7 viipaletta ruispaahtoleipää

Kostutus

2 1/2 dl vettä
 
½ kasvisliemikuutio

Täyte

300 g ylikypsää saunapalvikinkkua
 
100 g kalkkunameetvurstia
 
2 dl vihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
 
½ keltainen paprika
 
200 g ruohosipulituorejuustoa
 
200 g valkosipulituorejuustoa
 
200 g ranskankermaa
 
2 tl sinappia


100 g maksapasteijaa

Kuorrutus

300 g ruohosipulituorejuustoa
 
100 g ranskankermaa

Koristelu

½ granaattiomena (minun olisi voinut olla vähän kypsempi)
 
n. 150 g ylikypsää palvikinkkua
 
n. 30 g kalkkunameetvurstia
 
jääsalaattia
 
vihreitä viinirypäleitä
 
n. 1 ½ dl juustoraastetta
 
keltaista ja punaista kirsikkatomaattia (ajovaloihin)
 
kurkkua

Tee ensin kostutusliemi, jotta se ehtii jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutiopuolikas.

Kuutioi palvikinkku, kalkkunameetvursti, viinirypäleet ja paprika. Sekoita niiden joukkoon tuorejuustot, ranskankerma ja sinappi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta leipälaudan (tai jonkin muun alustan) päälle pari kaistaletta tuorekelmua. Lado kelmun päälle parijonoon 7 viipaletta täysjyväpaahtoleipää niin, että toisessa rivissä on yksi enemmän kuin toisessa. Kostuta leivät hyvin. Levitä leiville puolet täytteestä. Lado täytteen päälle 7 viipaletta ruispaahtoleipää ja kostuta ne. Levitä niiden päälle maksapasteija ja sen päälle loput täytteestä. Lado päälle loput viipaleet täysjyväpaahtoleipää ja kostuta ne. Nosta kelmusuikaleet tiiviisti kakun päälle ja laita painoksi toinen leikkuulauta (jotta kääriminen sujuisi helpommin, voi lovikohtaan laittaa kakun korkuisen leipäpinon). Anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Siirrä voileipäkakku tarjoilualustalle. Voit suojata tarjoiluastian leivinpaperisuikaleilla kuorruttamisen ja koristelun ajaksi. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin ja levitä se voileipäkakun reunoille ja päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä tein muottien avulla kakun alareunaan pieniä ympyrän- ja neliönmuotoisia kurkkupaloja. Tein myös pyörät ja ikkunan kurkusta. Ajovalot (edessä yksi valo ja takana ajovalo ja jarruvalo) leikkasin kirsikkatomaateista. Leikkasin kinkku- ja meetvurstisiivuista taikinapyörällä reunat pois ja rullasin ne. Kuutioin osan kinkusta ja painelin sitä etu- ja takasivulle. Kakun lyhyille sivuille ja päälle laitoin juustoraastetta. Granaattiomenan siemenet toimivat pieninä valoina, jotta rekka näkyy hyvin pimeässä :)

Koristelu vielä vähän kesken..


Rekan etu- ja takaosaa.Sivuosien koristelua. 

  
Pikku-Laurilla oli kova nälkä, joten hän hotkaisi loputkin eväsrekastaan :)

  
Ja näin Pikku-Laurin reissu taittuu mukavasti täydellä masulla!

Vinkki: Leipien reunat voi hyödyntää. Kuivata ne ja surrauta tehosekoittimessa korppujauhoksi!

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa:
 
+ mainio idea, erilainen ja upea kokonaisuus

- ensimmäinen lohkaisu mistä kulmasta tahansa, rikkoo hauskan toteutuksen


- Hieno idea ja mahtava toteutus. Taatusti lasten mieleen.

- Kunniamaininnan annan 2. Pikku- Laurin eväsrekka kinkku-meetwurstikuormalla... ja tämä ihan sen vuoksi, että voin nähdä kakussa sihen kulutetun työtuntimäärän

- Pikku-Laurin eväsrekka olisi meidän pikkuväen suosikki ehdottomasti -saisi lastenkutsuilla hyvän vastaanoton! Todella hieno

- Huolitellun näköinen kakku. Kaikki koristeet juuri kohdallaan. Ideana todella mukava lastenkutsuille ja maistuu ehkä pienillekin vieraille perinteisesti koristeltua kakkua paremmin. Täytteen viinirypäleet jäivät hieman mietityttämään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti