keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Banoffee-torttu murotaikinapohjalla


Huomasin Kuista-blogista tämän banoffeetortun, joka oli tehty murotaikinapohjalle. Innostuin siitä ja päätin tehdä sellaisen. Murotaikinapohja sopii kyllä tosi hyvin tähän torttuun! Täältä löytyy keksipohjaisen banoffee-tortun ohje.

Jämäköitin tällä kertaa vispikermaa vähän. Koristelin pintaan karamellikastiketta. Tajusin, että se sopisi jähmeämpänä versiona hyvin myös pohjan päälle kondensoidun maidon tilalle. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

Banoffee-torttu murotaikinapohjalla

Pohja

100 g voita

1/2 dl sokeria

1/2 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

2 banaania

2 1/2 dl Flora Vispiä

1 rkl vaniljakreemijauhetta

1 rkl tomusokeria

Koristelu

kaakaojauhetta

karamellikastiketta, ohje löytyy täältä.

Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja kaada puolet kulhoon. Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin. Painele taikina vuoan pohjalle ja ihan vähän reunoille. Pistele haarukalla taikinaan reikiä. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Keitä kondensoitu maito toffeeksi. Laita tölkki avaamattomana kattilaan, jossa on sen verran vettä, että tölkki peittyy. Keitä sitä matalalla lämmöllä noin 3 tuntia. Kun tölkin etiketti irtoaa alussa, ota se pois. Huom! Kondensoitua maitoa saa joistakin kaupoista toffeeksi keitettynä. Silloin ei tarvitse kuin avata tölkki ja levittää se pohjan päälle.

Avaa toffeetölkki varovasti. Annoin toffeen vähän jäähtyä ja levitin sen sitten tasaisesti pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta toffee jähmettyy ja jäähtyy.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta ja jämäköitä se vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla. Siivuta yksi banaani toffeen päälle. Levitä banaanien päälle pieni kerros vispivaahtoa. Siivuta toinen banaani vaahdon päälle ja levitä niiden päälle loppu kerma. Tortun voi tässä vaiheessa antaa vielä vähän aikaa jähmettyä jääkaapissa. Sihtaa pinnalle koristeeksi kaakaojauhetta. Pursotin pinnalle vielä vähän karamellikastiketta.

Banaanisiivujen päälle voisi sivellä hieman sitruunamehua, jotta ne säilyisivät pidempään hyvänä. Niin ja tuoreet kesän mansikat sopivat oikein hyvin tämän makean tortun kanssa!

Toinen banaanikerros odottamassa vaahtohuntua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti