keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Biojätepussi sanomalehdestä


Ruoanlaiton ja leipomisen yhteydessä syntyy usein bioroskaa. Kerran näin ystävälläni sanomalehdestä tehdyn biojätepussin. Se näytti näppärältä. En vain saanut aikaiseksi opetella taittelua. Kerran sitten Pikku Kakkosessa näytettiin miten se tehdään. Ohje löytyy kyllä muutenkin netistä, mutta laitan sen tännekin. Kaupan biopussit maksavat aika paljon, joten tässä säästää aika paljon rahaakin :)

Minä laitan aina viisi aukeamaa sanomalehdestä päällekkäin. Silloin nestemäisemmätkin bioroskat säilyvät pussissa noin 2 vrk ilman, että nestettä puskee läpi.

1. Laita sanomalehdestä viisi aukeamaa päällekkäin. Taita alareunasta pieni kaistale päälle.


2. Käännä lehtipino ympäri (jolloin taittopuoli jää alimmaiseksi). Käännä lehtiä ensin oikealta puolelta keskikohtaan asti.


3. Käännä sitten vasemmaltakin puolelta lehtiä niin, että pujotat alareunan alussa taittelemasi taskun sisään. 

  
4. Aseta kääntämäsi lehdet suoraan.

  
5. Ota yläreunasta kiinni ja käännä taas lehtipinkka ympäri (jolloin yläreuna osoittaa nyt alaspäin). Nosta alareuna ja sujauta se taskuosaan.

  
6. Ja näin biopussi on valmis.

  
Minä taitan aina ensin vähän lehtipinon oikeasta reunasta ja teen sitten pussin normaaliin tapaan. Tämä siksi, että se ei muuten mahtuisi meidän bioroskakoriin. Sivusta voi siis tarvittaessa taittaa reunaa sen verran, että se on sopivan kokoinen omaan astiaasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti