tiistai 11. lokakuuta 2011

Krustadit lohi- ja valkosipulitäytteellä


Tein näitä krustadeja ja alempana olevia leipäpaloja tyttäreni 4-vuotissynttäreille. Krustadeihin voisi keksiä vaikka minkälaisia täytteitä. Niihin voi tehdä myös makean täytteen. Jos haluaa, että krustadikuoret pysyvät rapeina, kannattaa täytteen alle laittaa vaikka pieni salaatinlehti. Minä en nyt laittanut niitä ja kuoret ehtivät pehmentyä jääkaapissa. Eipä se minua ainakaan haitannut :)

Lohitäytteen ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä. Valkosipulitäytteen kyhäilin omasta päästä, mutta vähän mukaellen lohitäytettä. Täytteitä riittäisi kolmeen paketilliseen krustadeja. Minulla oli niitä vain kaksi (eli 48 kpl), joten pursotin loput täytteet leipäpaloille.

Krustadit lohi- ja valkosipulitäytteellä

Lohitäyte

150 g kylmäsavulohta

2 rkl tuoretta tilliä silputtuna

200 g ruohosipulituorejuustoa

1 tl sitruunamehua (tiivistettä tai sitruunasta puristettua)

1 tl kermaa tai maitoa (laitoin maitoa)

Koristeeksi

kurkkukukkasia- ja perhosia

Hienonna lohi ja tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota tähtityllan avulla täytettä krustadikuppeihin. Laita koristeeksi kurkkukukkasia- ja perhosia, jotka on otettu muoteilla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Valkosipulitäyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 mm mustapippuria

1 mm ruususuolaa

2 tl maitoa

2 rkl tuoretta tilliä silputtuna

2 pientä valkosipulinkynttä

Koristeeksi

kesäkurpitsakukkasia- ja perhosia

Sekoita pippuri, suola, maito ja tilli tuorejuuston sekaan. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota tähtityllan avulla täytettä krustadikuppeihin. Laita koristeeksi kesäkurpitsakukkasia- ja perhosia, jotka on otettu muoteilla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Huom! Helpommalla pääsee käyttämällä valkosipulituorejuustoa. Silloin tarvitsee vain lisätä tuorejuuston (400 g)sekaan maito ja tilli.

Krustadikuoria pakkauksessaan.


Lohikrustadeja


Valkosipulikrustadeja


Pursotin siis loput täytteet leipäpaloille. Käytin leipänä luomuruisleipää. Otin neliskanttisella pikkuleipämuotilla paloja leivistä. Sivelin päälle hieman rasvaa ja pursotin päälle täytettä.

Täytettyjä leipäpaloja.


Lohitäytteisiä leipäpaloja lähempää.


Lisäksi tein lapsille pieniä juustoleipiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti