sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tonnikala-yrttifusillisalaatti


Ostin itselleni synttärilahjaksi :) pari uutta kirjaa kokkaukseen liittyen. Yksi niistä on Salaatteja vähällä vaivalla-kirja. Olen kaivannut vähän inspiraatiota salaattien tekemiseen ja tämä kirja onkin pullollaan tosi herkulliselta vaikuttavia salaattireseptejä! Nyt tein yhden salaatin kyseisen kirjan ohjeen mukaan. Oli tosi hyvää! Punasipulin jätin tosin pois, koska en oikein välitä raa'asta sipulista.

Tonnikala-yrttifusillisalaatti

(neljälle)

200 g kuivaa fusillipastaa (laitoin täysjyväistä)

1 punainen paprika siemenet poistettuna ja neljään osaan leikattuna

1 punasipuli viipaleina

4 tomaattia viipaleina

200 g säilöttyä tonnikalaa valutettuna ja hiutaloituna (jätin myös pieniä paloja)

Kastike

6 rkl basilikalla maustettua öljyä tai extra-neitsytoliiviöljyä

3 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl limettimehua

1 tl sinappia

1 tl hunajaa

4 rkl tuoretta basilikaa pilkottuna, lisäksi lehtiä koristeluun

Kiehauta kattilallinen kevyesti suolattua vettä. Lisää pasta, kiehauta uudelleen ja keitä 8-10 minuuttia, kunnes pasta on sopivan pehmeää (al dente).

Laita sillä välin paprikapalat leivinpaperoidulla uunipellillä esilämmitettyyn uuniin (laitoin 200 asteeseen). Paahda niitä 10-12 minuuttia, kunnes kuori alkaa mustua. Siirrä palat muovipussiin, sulje pussi ja nosta se sivuun.

Nosta pastakattila liedeltä, valuta pasta ja nosta jäähtymään. Ota paprikapalat muovipussista ja kuori. Suikaloi paprikat.

Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikeainekset isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää pasta, paprikasuikaleet, sipuli, tomaatit ja tonnikala. Sekoita varovasti ja jaa lautasille. Koristele basilikanlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti