keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Appelsiinikreemi

 
Tein tätä kreemiä tähän Taikametsän siilikakkuun. Käytin reseptissä vähän mallina muutamaa eri kreemiohjetta Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Sopivan appelsiinisen maun sain kokeilemalla.

Tämä kreemimäärä riittää suht ohkaisina kerroksina kakun kahteen väliin sekä kuorrutteeseen marsipaani/sokerimassalevyn alle. Tai sitten siitä riittää vähän paksummalti kahteen väliin kakussa tai 15-20 normaalikokoisen kuppikakun/muffinssin kuorruttamiseen.

Appelsiinikreemi

110 g suolatonta voita

3 rkl puristettua appelsiinimehua

2 tl appelsiinin raastettua kuorta

500 g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen, kuutioitu voi, appelsiinimehu- ja kuoriraaste sekä puolet tomusokerista. Vatkaa seos tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää vähitellen sekaan loppu tomusokeri samalla vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaisen kermaista.

Jos kreemi joutuu vähän odottamaan, laita kreemiä sisältävän kulhon päälle kostutettu liina/talouspaperipala, jotta kreemi pysyy kosteana ja helposti levitettävänä. Sitä voi myös tarvittaessa käyttää muutaman sekunnin ajan mikrossa, jotta se pehmenee.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti