lauantai 10. toukokuuta 2014

Juustoinen kanavuoka


Tein tätä ruokaa muutama viikko sitten. Löysin ohjeen Dahlian herkut -blogista täältä. Lisäsin vaan maissia joukkoon. Hyvin maistui ja tulen tekemään toistekin :)

Juustoinen kanavuoka
 
4 porkkanaa
 
2 1/2 dl riisiä (laitoin täysjyväriisiä)

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
 
3/4 tl ruususuolaa
 
kanamaustetta (suolatonta)
 
1 tl paprikajauhetta
 
2 sipulia
 
1 1/2 dl pakastemaissia
 
1/2 pakettia Koskenlaskija voimakasta
 
4 dl vettä
 
1 kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio) 
 
2 1/2 dl ruokakermaa Kippari (tai kolmen juuston kermaa)
 
juustoraastetta pinnalle (jos haluaa)

Kuori ja pilko porkkanat voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada porkkanoiden päälle keittämättömät riisinjyvät. Kiehauta vesi ja liuota sekaan kasvisliemikuutio. Ota kattila pois levyltä odottamaan. Kuori ja pilko sipulit. Kuutioi Koskenlaskija-sulatejuusto.

Ruskista broilerifileet ja mausta ne. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit, maissit, sulatejuustokuutiot. Paista vielä hetken aikaa, kunnes sipulit ovat vähän pehmenneet ja sulatejuusto sulanut sekaan. Kaada seos vuokaan porkkanoiden ja riisin päälle. Kaada kasvisliemen joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 h. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia uunista oton jälkeen.

Valmista :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti