torstai 1. toukokuuta 2014

Peruna-jauhelihalaatikko


Löysin tämän ohjeen vahingossa, kun etsin toista ohjetta. Tämä osoittautui tosi hyväksi ja maukkaaksi ruoaksi. Vähän taas vaihtelua arkiruokiin. Ohje on Yhteishyvä -lehden Ruoka-liitteestä helmikuu 2013. Korvasin ohjeen lihaliemen kasvisliemeen.

Peruna-jauhelihalaatikko
 
(6 annosta)

400 g jauhelihaa
 
1 rkl öljyä
 
1 sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
1 porkkana
 
370 g paseerattua tomaattia (ohjeessa on chili-tomaattimurskaa)
 
2 dl vettä
 
1 kasvisliemikuutio
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
ripaus rouhittua mustapippuria
 
8 perunaa
 
2 dl juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle porkkanaraaste, paseerattu tomaatti (tai tomaattimurska), kasvisliemi ja mausteet. Anna muhia 10  minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta (minä laitoin pohjalle ohuen kerroksen jauhelihaseosta ja sen päälle aloin latoa kunnon kerroksia perunaviipaleita ja jauelihaseosta). Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa. Painele pintaa hieman niin, että kerrokset tiivistyvät (en tehnyt tätä). Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista ensin 225-asteisessa uunissa alatasolla 20 minuuttia. Laske sitten uunin lämpötila 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia (minulla oli enää noin 30 minuuttia).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti