torstai 1. toukokuuta 2014

Uusi lempimausteeni ja vielä ripaus pääsiäistä


Olen löytänyt uuden lempimausteen. Se on savustettu paprikamauste. Löysin sitä Punnitse ja säästä -kaupasta. Tämä mauste antaa ihan omanlaisensa maun ruokaan. Se on aika erimakuinen kuin pelkkä paprikamauste, jota myös käytän paljon. Olen käyttänyt savustettua paprikamaustetta enimmäkseen jauheliharuoissa. Se sopi erityisen hyvin jauhelihakiusaukseen.


Äitini teki jo lapsuudessamme näitä koristeltuja pääsiäismunia pääsiäiseksi. Ne kuuluvat edelleen aamiaispöytään pääsiäisenä mummulassa. Äitini kerää luonnosta sammaleita ja erilaisia pieniä lehtiä. Hän laittaa kananmunien ympärille ohutta sukkahousua, ujuttaa väliin sammaleen tai lehden ja laittaa sukkahousunpalan kiinni tiukasti. Hän keittää kananmunat vedessä, jossa on sipulinkuoria. Sitten sukkahousupala ja sammal/lehti pois ja munien pintaan jää nätti kuva. Jokainen on erilainen ja niistä on kiva valita omansa. Tämä menetelmä on varmasti monille muillekin tuttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti