maanantai 15. syyskuuta 2014

Vaniljainen villiomanahillo


Laitan tämän postauksen uudestaan uusilla kuvilla. Sain äidiltä hänen tekemäänsä villiomenahilloa ja nyt oli oikea aika villiomenille ja hillon väri on superhempeä :) Nämä villiomenat ovat vähän happamampia kuin tutummat omenat. Ja niissä on se juju, että niillä saa aikaan vaaleanpunaista hilloa ym. :) Tuossa alapuolella on aiemmin kirjoittamani teksti (kirjoitettu 5.9.2010).


Sain äidiltä villiomenia (jee) ja tänään tein niistä hilloa. Nuo villiomenat on poimittu puusta, eivätkä olleet täysin kypsiä. Siksi väri ei ollut tyypillinen vaaleanpunertava, mutta hempeän vaalea kuitenkin. Halusin tehdä vaniljaista hilloa. Voin sanoa, että jos haluaa hyvän tuoksun kotiinsa, se onnistuu omenilla ja vaniljalla!!

Kuorin ja lohkoin omenat ulkopuolelta sisustaan päin. Näin siemenkotia ei tarvinnut erikseen poistaa, vaan ne vaan jäivät jäljelle (säästi aika paljon aikaa).

Onnelin vaniljainen villiomenahillo
 
vajaa 700 g lohkottuja villiomenia
 
2 dl vettä
 
1 1/2 dl intiaanisokeria (tai1 dl kidesokeria)
 
1 tl vaniljasokeria

Laitoin kaikki ainekset kattilaan ja keitin seosta, kunnes omenat olivat pehmenneet eli noin 10 minuuttia. Sekoittelin välillä. Lopuksi tein hillosta sileää soseuttamalla sen sauvasekoittimella.


Vanhempieni pihassa kasvavat villiomenat ovat sisältä tällaisia punertavanvärisiä.
Aiemmin tekemääni villiomenahilloa. Se oli paljon vaaleampaa, koska villiomenat eivät olleet täysin kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti