Laitan tämän postauksen uudestaan uusilla
kuvilla. Sain äidiltä hänen tekemäänsä villiomenahilloa ja nyt oli oikea
aika villiomenille ja hillon väri on superhempeä :) Nämä villiomenat
ovat vähän happamampia kuin tutummat omenat. Ja niissä on se juju, että
niillä saa aikaan vaaleanpunaista hilloa ym. :) Tuossa alapuolella on
aiemmin kirjoittamani teksti (kirjoitettu 5.9.2010).
♥
Sain äidiltä villiomenia (jee) ja tänään
tein niistä hilloa. Nuo villiomenat on poimittu puusta, eivätkä olleet
täysin kypsiä. Siksi väri ei ollut tyypillinen vaaleanpunertava, mutta
hempeän vaalea kuitenkin. Halusin tehdä vaniljaista hilloa. Voin sanoa,
että jos haluaa hyvän tuoksun kotiinsa, se onnistuu omenilla ja
vaniljalla!!
Kuorin ja lohkoin omenat ulkopuolelta
sisustaan päin. Näin siemenkotia ei tarvinnut erikseen poistaa, vaan ne
vaan jäivät jäljelle (säästi aika paljon aikaa).
Onnelin vaniljainen villiomenahillo
vajaa 700 g lohkottuja villiomenia
2 dl vettä
1 1/2 dl intiaanisokeria (tai1 dl kidesokeria)
1 tl vaniljasokeria
Laitoin kaikki
ainekset kattilaan ja keitin seosta, kunnes omenat olivat pehmenneet
eli noin 10 minuuttia. Sekoittelin välillä. Lopuksi tein hillosta sileää
soseuttamalla sen sauvasekoittimella.
♥
Vanhempieni pihassa kasvavat villiomenat ovat sisältä tällaisia punertavanvärisiä.
Aiemmin tekemääni villiomenahilloa. Se oli paljon vaaleampaa, koska villiomenat eivät olleet täysin kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti