Lohi-riisivuoka
3 dl täysjyväriisiä
1 kalaliemikuutio
7 dl vettä (+ tarvittaessa noin 1 dl paiston aikana lisättävää vettä)
2-3 dl pakastemaissia (tai muita pakastekasviksia)
1 pkt lohikuutioita (pakaste) tai tuoreita, perattuja lohipaloja
♥
2 1/2 dl Kolmen juuston ruokakermaa (tai Kippari-ruokakermaa)
Levitä
riisinjyvät voidellun uunivuoan pohjalle. Murenna päälle
kalaliemikuutio. Levitä päälle pakastemaissia niin, että riisit
peittyvät. Kiehauta vesi ja kaada se kasviksien ja riisin päälle. Laita
päälle lohipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota
vuoka pois uunista. Jos riisi vaikuttaa kuivalta, kiehauta tilkka vettä
ja kaada ainakin reunaosiin. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan.
Laita vuoka takaisin uuniin ja anna ruoan paistua vielä noin 10-15
minuuttia, kunnes riisi on kypsynyt ja pinta on saanut vähän väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti