keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Helppo meksikonpata


Tein tätä ruokaa jo syyskuussa. Ohje on Pirkka-lehden Ruoka-liitteestä 9/2013. Minulla ei ollut tomaattia tarpeeksi eikä tuoreita yrttejä eli hieman tuli pelkistetty versio :)

Helppo meksikonpata
 
(5 annosta)

400 g naudan jauheliha
 
1 sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
1 (200 g) paprika
 
2 (noin 200 g) tomaattia
 
1 ps (35 g) tacomausteseosta
 
3 dl pitkäjyväistä riisiä (laitoin täysjyväriisiä)
 
7 dl vettä
 
1 tlk (380 g) ruskeita- tai kidneypapuja
 
(noin 1/2 tl ruususuolaa)
 
korianteria tai persiljaa hienonnettuna (minulta jäi nyt pois)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi paprika ja tomaatit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon mausteseos, riisi ja vesi. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää paprika- ja tomaattikuutiot sekä valutetut pavut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hauduta vielä kannen alla noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta, hienonnettua persiljaa tai korianteria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti