Tein tätä ruokaa jo syyskuussa. Ohje on Pirkka-lehden
Ruoka-liitteestä 9/2013. Minulla ei ollut tomaattia tarpeeksi eikä
tuoreita yrttejä eli hieman tuli pelkistetty versio :)
Helppo meksikonpata
(5 annosta)
400 g naudan jauheliha
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 (200 g) paprika
2 (noin 200 g) tomaattia
1 ps (35 g) tacomausteseosta
3 dl pitkäjyväistä riisiä (laitoin täysjyväriisiä)
7 dl vettä
1 tlk (380 g) ruskeita- tai kidneypapuja
(noin 1/2 tl ruususuolaa)
korianteria tai persiljaa hienonnettuna (minulta jäi nyt pois)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi paprika ja
tomaatit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit kuullottumaan.
Sekoita joukkoon mausteseos, riisi ja vesi. Keitä kannen alla noin 15
minuuttia. Lisää paprika- ja tomaattikuutiot sekä valutetut pavut.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hauduta vielä kannen alla
noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta, hienonnettua persiljaa
tai korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti