En ole aiemmin tehnyt sipulipiirakkaa. Näin tämän yksinkertaisen ja
helpon ohjeen Emäntänä Olga-kirjassa ja päätin tehdä ensimmäiseni. Olipa
vaan herkullista! Juustoraaste ja täysjyväspelttijauho tekevät pohjasta
todella maukkaan. Piirakka ei kyllä kaipaa minusta ainakaan yhtään
mausteita, koska kuullotetut sipulit, juustoraaste ja muut ainekset
hoitavat hyvin asiansa. Oon ihan täpinöissäni Olgan kirjasta. Kaikki
ohjeet tähän saakka ovat olleet loistavia!
Sipulipiirakka
(6 hengelle)
Pohja
150 g voita
2 dl täysjyväspelttijauhoja
100 g juustoraastetta
(vettä)
Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa
vettä (en lisännyt). Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
3 isoa sipulia
rypsiöljyä
2 dl juustoraastetta
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Kuullota niitä hiljalleen
miedolla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia ja
pehmeitä. Kumoa sipulit pohjan päälle vuokaan. Levitä päälle
juustoraaste. Sekoita keskenään kerma ja kananmuna ja kaada seos
täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25
minuuttia.
Vuokaan paineltu taikina.
Sipulit pannulla valmiina kuullottumaan :)
Valmis piirakka.
Maukas ja rapsakka, mutta pehmeä pohja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti