Tämä oli HYVÄÄ! Ihanan mausteista keittoa! Käytin nyt ensimmäistä
kertaa soijasuikaleita ruoanlaitossa ja olin tyytyväinen. Ohje on
Emäntänä Olga -kirjasta.
Nuudelikeitto
(6 hengelle)
1 1/2 l vettä
1 iso sipuli
3 porkkanaa
3 dl soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
2 tl punaista currytahnaa
rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
3 rkl soijakastiketta
3 dl tuoreita sokeriherneen palkoja tai pakasteherneitä (laitoin pakasteherneitä)
400 g tomaattimurskaa (laitoin 400 g paseerattua tomaattia)
400 g kookosmaitoa
150 g nuudeleita
tuoretta persiljaa (laitoin ruukullisen)
tuoretta basilikaa (laitoin ruukullisen)
Mittaa kattilaan kylmä vesi ja laita sinne kuoritut ja pieniksi
pilkotut sipuli ja porkkanat. Kuumenna vesi. Kun vesi kiehuu, lisää
soijasuikaleet ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 15
minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmenneet, lisää herneet, tomaattimurska
(tai paseerattu tomaatti) ja kookosmaito. Anna keiton kiehua vielä
hetki. Murskaa sekaan nuudelit. Lisää tuoreet yrtit (hienonsin ne) ja
sekoita. Hauduta muutama minuutti kannen alla ja sitten keitto on
valmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti