Tässä on tyttäreni eskariläksy :) Leipominen ei ollut pakollista,
mutta Inka halusi ehdottomasti leipoa näitä. Läksysivulla oli lueteltu
pikkuleipien ainekset ja teko-ohje oli selitetty kuvin. Tehtävänä oli
laittaa tekovaiheet oikeaan järjestykseen ja sitten sai siis myös
leipoa. Pojat olivat päiväunilla, joten Inka sai ihan kaikessa rauhassa
keskittyä leipomispuuhaansa. Olivat oikein makoisia ja tosi
pumpulinpehmeitä pikkuleipiä! Siitä keksin näille nimenkin :) Suuren
perunajauhomäärän takia nämä olivat aika hauraita, mutta ah niin
suussasulavia. Ohje on Kirjakujan Eskarimäki-kirjasesta.
Pumpulinpehmeät pikkuleivät
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria (laitoimme vaniljasokeria)
1 1/2 dl tomusokeria
250 g voita tai margariinia
Voiteluun
kananmunaa
Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita ne. Lisää rasva ja sekoita
taikina käsin tasaiseksi (käytimme pehmeää voita). Tässä vaiheessa
taikinan kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta
kauliminen on helpompaa.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoinen levy.
Kääri levy pitkältä sivulta rullalle ja jaa se veitsellä noin 1,5 cm:n
levyisiin paloihin. Aseta palat leivinpaperoidulle uunipellille
leikkauspinta ylöspäin. Voitele pikkuleivät kananmunalla. Paista
175-asteisessa uunissa keskitasolla 15 minuuttia. Anna pikkuleipien
jäähtyä pellillä ja nosta ne sitten pois (ovat kuumina todella pehmeitä,
mutta jähmettyvät jäähtyessään).
Tangosta pikkuleiviksi.
Voitelua ja uunia vailla.
Valmista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti