Tein tämän pohjan 
tätä kakkua varten. Cappuccinoisen maun sai aika helpolla tavalla :)
Cappuccinounelmapohja
  
2 kananmunaa
  
3/4 dl sokeria
  
3/4 dl ohratärkkelystä
  
1/2 tl leivinjauhetta
  
1 rkl capuccinojauhetta
  
1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan 
irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa matala suikale myös vuoan reunalle 
(tarttuu hyvin, kun vuokaan sipaisee rasvaa). Vaahdota munat ja sokeri 
paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, leivinjauhe, 
cappuccinojauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti
 käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa 
keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja 
ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta 
siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Aseta pohjalevy tarjoilualustalle. Laita sen ympärille 24 cm 
halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunaosa. Pohja vetäytyy ja vähän 
kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. 
Pohjaa voi hieman taputella litteämmäksi jos haluaa.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti