Tyttövauvan ristiäiskakku
Pohja
7 kananmunaa
175 g (4 dl) intiaanisokeria
180 g (noin 3 dl) puolikarkeita spelttijauhoja
30 g (3/4 dl) tummaa kaakaojauhetta
Kostutus
1 3/4 dl maitoa
1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.
Suklaatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
130 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä
haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja
vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan.
Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen
päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon
ajaksi.
Boysenmarja-vadelmatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
100 g kotimaisia pakastevadelmia
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista
liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen
joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se intiaanisokerimaidolla. Sivele pintaan boysenmarjahillo ja
sen päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä
vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se.
Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama
tunti tai mielellään yön yli.
Tummasuklaakreemi
175 g tummaa suklaata
225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä
1/2 vaniljatankoa
250 g kaakaotomusokeria
Ota kakkuvuoka jääkaapista ja irrota reuna. Tasoita reuna tarvittaessa esim. palettiveitsellä. Levitä suklaakreemiä tasainen ja ohuehko kerros kakun päälle ja reunoille.
Kuorrutus
750 g valkoista marsipaania (Sallisen)
valkoista pastaväriä
vaaleanpunaista pastaväriä
tomusokeria
Sirottele ohut kerros tomusokeria silikoniselle alustalle. Kauli värjätty marsipaanipallo noin 2,5 mm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat kämmenen ulkosyrjällä. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois. Nosta kakku jääkaappiin ainakin tunniksi ennen koristelua.
Koristelu
valkoista sokerimassaa
vaahtokarkin makuista kaulintamassaa
vaaleanpunaista pastaväriä
tummaa kaakaojauhetta
kimallejauhetta
vaaleanpunaista tomuväriä
vaaleanpunaisia ja valkoisia sokerihelmiä
valkoisia ja hopeisia nonparelleja
sokerikuorrutetta (tuubista)
Rusetti: Ohje löytyy täältä.
Kukat ja perhonen: Ohje löytyy täältä.
Ruokalappu: Ohje löytyy täältä.
Kengät: Ohje löytyy täältä.
Nalle: Ohje löytyy täältä.
Kiinnitä koristeet sokerikuorrutteella. Laitoin kenkien, ruokalapun ja nallen pohjaan vain tipan sokerikuorrutetta, jotta ne saa helposti irrotettua siinä vaiheessa, kun kakkua aletaan syömään.
Mittaa kakun alareunan ympärysmitta. Kauli massasta pitkulainen, ohuehko levy, josta leikkaat nauhan kakun alareunaan. Leikkaa niin pitkä nauha, että se on noin 1 cm pidempi kuin mittaamasi ympärysmitta (varmuuden vuoksi). Tikkaa nauhan reunat. Sipaise kakun alareunaan sokerikuorrutetta ja kiinnitä nauha. Leikkaa ylimääräinen pala pois. Kiinnitä aiemmin tekemäsi rusetti siihen kohtaan, jossa nauhapalat kohtaavat. Näin saumakohta jää piiloon.
Intiaanisokerimaitoa kostukkeeksi.
Suklaatäyte.
Boysenmarja-vadelmatäyte.
Suklaakreemi levitettynä.
Kakku koristeita vailla.
Valmis kakku.
Perhonen kukkaniityllä.
Kengät odottamassa kulkijaansa.
Nalle mietteliäänä kukkaniityllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti