Bataatti-jauhelihaperunasoselaatikko
(6 annosta)
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
370 g paseerattua tomaattia
1 tl intiaanisokeria
1 tl ruususuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
400 g bataattisosetta (400 g kuorittua bataattia + 1/2 tl ruususuolaa)
500 g perunasosetta (500 g kuorittuja perunoita + maitoa + 1 tl ruususuolaa)
2 1/2 dl ruokakermaa, kolme juustoa
75 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha pannulla ja siirrä kulhoon odottamaan. Kuullota sipulit samalla pannulla jauhelihan rasvassa. Lisää porkkanaraaste ja anna myös sen kuullottua. Lisää joukkoon jauheliha, mausteet, paseerattu tomaatti ja intiaanisokeri.
Punnitse kattilaan 400 g bataattisosetta, 500 g perunasosetta ja kaada joukkoon ruokakerma. Kiehauta seos ja sekoittele sitä hetken aikaa. Kaada jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle bataatti-perunasose. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa ylätasolla 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Uunista tullut ihanuusruoka :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti