sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Taivaallinen salaatinkastike intiaanisokerilla


Tein pitkästä aikaa Taivaallista salaatinkastiketta. Onkin ollut ihan ikävä sitä! Nyt korvasin sokerin intiaanisokerilla ja lisäsin hieman valkosipulin määrää. Aiempi reseptini löytyy täältä. Löysin reseptin aikoinaan Eija Piikkilän Kiireisen kokkaajan keittokirjasta. Tämä kastike sopii monenlaisten salaattien kanssa, esim. makaronisalaatin kaveriksi. Tästä ohjeesta tulee valmista salaatinkastiketta vähän vajaa 7 dl.

Taivaallinen salaatinkastike intiaanisokerilla
 
1 paprika (laitoin punaisen)

1 sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
1 dl intiaanisokeria
 
1/2 dl sinappia
 
3/4 dl omenaviinietikkaa
 
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
70 g tomaattipyrettä
 
3 dl rypsiöljyä

Paloittele pesty paprika sekä kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne soseeksi monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella). Lisää etikka, intiaanisokeri. sinappi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi öljy hiljalleen valuttaen ja koko ajan sekoittaen.
 
Säilytä valmis kastike kannelisessa purkissa tai pullossa jääkaapissa. Öljy kerääntyy aina pinnalle, joten sekoita kastiketta ennen tarjoamista.

Tässä kastike ennen sekoittamista, kun öljy on kerääntynyt pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti