lauantai 27. marraskuuta 2010

Kermainen kastike


Tämä on sellainen peruskastike, jota teen monen erilaisen ruoan lisukkeeksi. Teen joskus harvoin ihan tummaa ruskeaa kastiketta, mutta yleensä teen vaaleampia kastikkeita.

Tätäkin ohjetta voi muunnella tarpeen mukaan. Joskus laitan tavallisen ruokakerman sijaan esimerkiksi kolmen juuston ruokakermaa.noin neljälle hengelle

Kermainen kastike

(noin neljälle hengelle)

3 rkl hiivaleipäjauhoja

loraus rypsiöljyä

noin 4 dl vettä

2 dl ruokakermaa 4%

3/4 tl ruususuolaa

1/2 tl maustepippuria

(joskus laitan kurkumaa tai paprikajauhetta)

Paahda hetki jauhoja kuumalla pannulla. Lisää öljyä sen verran, että se sitoo jauhon. Ruskista seosta pannulla hetken aikaa. Lisää vettä pienissä erissä. Sekoita käsivispilällä seos tasaiseksi ja anna sen suurustua/paksuuntua ennen kuin kaadat lisää vettä. Lisää lopuksi ruokakerma ja mausta kastike.

Tässä vähän tummempaa kastiketta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti