torstai 25. marraskuuta 2010

Mokkapalat


Anoppini oli tehnyt herkullisia mokkapaloja mieheni valmistujaisjuhliin. Pyysin niiden reseptin ja hetihän niitä oli leivottava! Anoppini tekemät mokkapalat olivat vähän vaaleampia, niin pohjasta kuin kuorrutuksestakin. Minulla tuli samoilla ainesmäärillä tummempia. Luulen sen johtuvan siitä, että mieheni käyttää tummempipaahtoista kahvia.

Jos haluaa vaaleita mokkapaloja, voi pohjasta ja kuorrutteesta jättää kaakaojauheen pois. Saa vähän vaihtelua :)

Mokkapalat
 
3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 1/2 dl maitoa

150 g voita

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2-3 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa rasvaa.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

Kuorrute

150 g voita

400 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl kahvia

Sulata voi ja sekoita siihen loput ainekset. Jos kuorrute vaikuttaa kovin vluvaiselta, sekoittele sitä hetki kattilassaan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti pintaan kookoshiutaleita tai haluamiasi koristerakeita, nomparelleja tms. Minä koristelin puolet kookoshiutaleilla ja puolet sokerihelmillä ja koristerakeella. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten paloiksi.



Tein reilu vuosi sitten tyttäreni synttäreille mokkapaloja. Ohje on melkein samanlainen kuin yllä, mutta vähän runsaampi.


Muhkeat mokkapalat
 
6 kananmunaa
3 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria 

225 g voita/margariinia

2 dl maitoa

Kuorrute

120 g margariinia

400 g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

6 rkl kahvia

Teko-ohje on sama kuin ylemmässä ohjeessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti