lauantai 27. marraskuuta 2010

Texmex-kesäkurpitsavuoka


Kuten postauksistani huomaa, teen usein laatikkoruokia tai keittoja. Ne ovat käteviä ruokia silloin, kun on kaksi pientä lasta pyörimässä ympärillä! Tämän ohjeen löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 8/10. Tässä ohje miten itse sen tein.

Texmex-kesäkurpitsavuoka
 
1 iso (noin 400 g) kurpitsa
 
3 perunaa
 
1 sipuli
 
1 valkosipulinkynsi 

1 rkl rypsiöljyä
 
400 g paistijauhelihaa
 
1 pss (40 g) texmex-mausteseosta (laitoin vähän vähemmän lapsen takia) 
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
400 g tomaattimurskaa
 
150 g juustoraastetta

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se (minä myös kuorin sen). Kuori ja leikka perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista pannulla jauheliha, sipuli ja valkosipuli kypsiksi. Lisää sekaan mausteseos ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua noin viisi minuuttia.

Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita, perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti