lauantai 18. helmikuuta 2012

Herkkupannukakku ja "kumpuileva" pannukakku


Tein pitkästä aikaa herkkupannaria. Sellaiseksi minä sanoin sitä lapsena. Tämä pannari on tosi herkkua, mutta myös tosi rasvaista :) Mutta aina välillä sitä on kiva nautiskella! Ohjeen alkuperää en tiedä. Tämä on siis tuttu jo lapsuudestani.

Herkkupannukakku
 
1 kananmuna
 
8 dl maitoa (laitoin rasvatonta)
 
4 dl vehnäjauhoja
 
100 g voita tai margariinia
 
1/2-1 dl sokeria (laitoin 1/2 dl)
 
1 tl leivinjauhetta
 
1 tl vaniljasokeria
 
1 tl ruususuolaa

Sulata voi/margariini. Sekoita vehnäjauhot ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Lisää sitten loppu maito sekä kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle (tai voidellulle) uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 1/2 h. (kunnes pinta on kauniin rusehtava).

Valmis herkkupannari.


Tämä pannari on hyvää ihan sellaisenaan, mutta sen seuraksi sopii esim. mansikkahillo..


..tai vadelmarahka.


 Perinteisempi, "kumpuileva" pannukakku


Tässä myös ohje perinteisemmälle pannarille. Sille, joka kumpuilee uunissa hauskasti. Tämän pannarin tein jo viime keväänä. On vaan jäänyt postaamatta. Päällä on Onnelin vaniljaista villiomenahilloa, jonka ohje löytyy täältä.

"Kumpuileva" pannukakku
 
4 kananmunaa
 
1  l maitoa
 
5 dl vehnäjauhoja
 
1 tl ruususuolaa
 
1 dl rypsiöljyä
 
(halutessasi sokeria maun mukaan)

Sekoita jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä loput ainekset ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperoidulle (tai voidellulle) uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes väri on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti