tiistai 30. huhtikuuta 2013

Fudgekuorrutus kakkuun (toffeemassa)


Löysin tämän kivan ohjeen Kinuskikissalta täältä Vähän vaihtelua marsipaani- ja sokerikuorrutteille. Makeaahan tämä on, mutta aikamoisen hyvää :) Täytteisiin voikin sitten laittaa raikkautta. Tästä massasta voi myös tehdä koristeita ja ottaa muotilla kuvioita. Näin olen tehnyt aiemmin Omar-karkeilla. Siitä kiva kuorrute myös, että alle ei tarvita sokerikreemiä, vaan ohut kerros kermavaahtoa riittää.

Kuorrute kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä!

Fudgekuorrutus (toffeemassa)
 
(riittää yhden 24-26 cm Ø olevan kakun kuorruttamiseen)

600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)
 
1/2 dl kuohukermaa

Mittaa fudgekarkit ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä. Sitä mukaa kun fudget pehmenevät, voi niitä pilkkoa puulastalla. Sekoita, kunnes fudget ovat kokonaan sulaneet ja seos on tasaista. Ota kattila heti pois liedeltä, ettei seos sitkisty.

Vuoraa kulho leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Laita kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota massa huoneenlämpöön pehmenemään noin 3 tuntia ennen kaulimista. Silloin kauliminen on helppoa.
Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Jos ei ole silikonista alustaa, voi alle sirottaa tomusokeria tarttumisen estämiseksi (itse laitoin ohuelti tomusokeria silikonisellekin alustalle).

Vatkaa kermaa kuorrutteen alle. Minä vatkasin 1 1/2 dl vispikermaa, johon lisäsin 2 rkl tomusokeria ja 1 rkl tummaa kaakaojauhetta. Levitä kerma kakun päälle tasaisesti. Nosta kuorrute kakun päälle. Tasoita päälipinta ja reunat kämmenen reunalla. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois.

Jääkaapista otettu valmis toffeemassa.


Fudgekuorrutteen alle riittää ohut kerros vatkattua kermaa.


Fudgekuorrutteen päällystämistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti