tiistai 21. toukokuuta 2013

Star Wars Angry Birds -kakut kummitytölle


Oli ihana tehdä rakkahalle kummitytölle/siskontytölle kakut 6-vuotissynttäreille! Viimeksi tein hänelle tämän Tiana -kakun. Viime vuonna kakku jäi tekemättä, koska odotin viimeisilläni kuopustani :) Nyt tytön toiveena olivat Star Wars Angry Birds -hahmot. Prinsessa Leia on hänen suosikkinsa. Tein toisen kakun sukulaissynttäreille ja toisen seuraavalle päivälle kaverisynttäreille.

Tein tähänkin kakkuun hahmot cake pops -tyylillä, jotta ne olisi kivempi syödä. Niistä tuli nyt aika isoja ja tein niitä vain muutaman.

Tein siis kaksi samanlaista kakkua, mutta laitan tähän yhden kakun ohjeen..

Suklaa-boysenmarjakakku kaakaomarsipaanikuorrutteella

Pohja

7 munan tumma sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

reilu 1 dl maitokaakaota (reilu 1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte

2 liivatelehteä

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vispikermaa

2 rkl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte

4 liivatelehteä

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

200 g boysenmarjahilloa

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Poista kakku vuoasta, silota reuna ja laita tarjoilualustalle.

Suklaakreemi

Ohje löytyy täältä.

Valmista kreemi ja levitä sitä ohuelti ja tasaisesti kakun päälle ja reunoille (tämä määrä kreemiä riitti hyvin kahden kakun päällystämiseen).

Kuorrutus

750 g valkoista marsipaania (Sallinen)

tummaa kaakaojauhetta

Värjää marsipaani kaakaojauheella. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla 2-2 1/2 mm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi. Sen tulisi ylettyä vähän kakun alareunan yli. Nosta levy kakun päälle ja silota pinta. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois ja siisti alareuna esim. marsipaaniveitsellä. Laita jääkaappiin jähmettymään.

 Koristeeksi

suklaarusinoita

liitulakuja

nämä koristeet + marsipaanista tehdyt kivet ja ritsa

valmista sokerikuorrutetta

Kiinnitä sokerikuorrutteella suklaarusinoita kakun alareunaan. Kiinnitä koristeet haluamiisi paikkoihin.

Kakku nro 1



 
Possut valmiina käyttämään räjähdysvoimaansa :)


Liitulakuaidan takana väijymässä.


Luke suojaa Leiaa valomiekallaan.


 Ritsa valmiina käyttöön.


Leia näyttää vähän siltä et "evvk", mutta on se kait kuitenkin iloinen Luken urheudesta ;)


Kakku nro 2.


 Suklaarusinoita avaruuskivinä.





 

Liitulakumuuri suojaa Leiaa räjähdelaatikolta.


Molemmat kakut valmiina pakattaviksi (ja syötäviksi).


ONNEA IHANALLE KUMMITYTÖLLE ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti