tiistai 10. joulukuuta 2013

Jauhelihatagine


Tein tämän ruoan joskus helmi- tai maaliskuussa :D Korkea aika siis laittaa se tännekin (vielä on tosin viimekin vuodelta parit postaukset laittamatta). Ohje on Pirkka-lehden Ruoka-liitteestä 1.2.2013. Söimme taginen kanssa couscousia, raejuustoa sekä vihersalaattia.

Jauhelihatagine
 
(6 annosta)

400 g naudan jauhelihaa
 
1 (120 g) sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
2 (200 g) porkkanaa
 
1 (180 g) palsternakka
 
2 tl inkivääritahnaa (jätin pois allergian takia)
 
1 1/2 tl juustokuminaa

1 tl ruususuolaa
 
1/2 tl kanelia
 
1/4 tl mustapippuria
 
1/4 tl chilijauhetta
 
500 g tomaattimurskaa
 
1 prk (380 g) kikherneitä

1 dl rusinoita
 
noin 2 dl vettä
 
3/4 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Pinnalle

(minulta jäi nämä pois)

1/2 dl mantelilastuja paahdettuna
 
tuoretta korianteria

Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkanat ja palsternakka. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää kasvikset ja kääntele, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, valutetut kikherneet, rusinat ja vesi. Anna taginen hautua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita valmiin taginen joukkoon korianteri. Viimeistele ripottelemalla pinnalle paahdettuja mantelilastuja ja tuoretta korianteria.

Tarjoa couscousin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti