perjantai 6. joulukuuta 2013

Kaakaokääretorttu unelmatäytteellä (kananmunaton)


Tein ensimmäistä kertaa kääretortun unelmatäytteellä. Unelmatäytteelle löytyy varmasti erilaisia ohjeita. Nyt tein tällä ohjeella, joka oli kääretorttupohjan yhteydessä. Ohje on Leivotaan-lehdestä 2011. Täyte on kyllä aikamoisen suussasulavaa herkkua :)

Kaakaokääretorttu unelmatäytteellä

Pohja

Ohje löytyy täältä.

Täyte

200 g voita huoneenlämpöisenä

3 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä

Pinnalle

tomusokeria

suklaasydämiä

Yhdistä kulhoon pehmeä voi sekä muut ainekset. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Kääri rullaksi pitkältä sivulta leivinpaperin avulla ja jätä leivinpaperi sen ympärille. Nosta torttu jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi (unohdin tällä kertaa tarkistaa, että saumapuoli jää alaspäin ja eihän se alhaalla ollut :D). Ota leivinpaperi pois ympäriltä, leikkaa päistä palat pois ja siirrä torttu tarjoilualustalle. Siivilöi kääretortun pinnalle tomusokeria (laitoin koristeeksi vielä aiemmin tekemiäni suklaasydämiä). Säilytä kääretorttua jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 1/2 h ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii pehmetä.


Nyt pääsin kokeilemaan tätä Vispilänkaupasta saamaani sokerisirotinta. Ihan jopa hullaannuin siihen, koska sillä saa niin tasaisesti ja siististi siroteltua tomusokeria. Kaakaojauheellekin varmasti tosi hyvä.


Rasiaan mahtuu 100 g sirotettavaa ainesta.


Hehee, kuin mikrofoni :)


Tomusokerin sirottelua kääretortun päälle. Sirottelun jälkeen vaan kansi päälle ja purkki kaappiin :)


Valmis kääretorttu koristelua vailla.


Tässä täyte ei ole vielä pehmennyt, koska otin sen suoraan jääkaapista valokuvattavaksi.
 

Valmiina herkuteltaviksi (tai no, se täyte sai vielä hetken pehmetä).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti