lauantai 7. joulukuuta 2013

Kasvispihvit


Tein näitä syyskuussa. Ohje on Pirkka -lehden Ruoka-liitteestä. Maku oli kyllä mieleiseni. Olisin vaan voinut hienontaa kaalin vielä pienemmäksi. Täytyykin paistaa nämä ensi kerralla uunissa, koska pihvit olivat pehmeytensä takia aika hankalia käsiteltäviä pannulla paistettaessa.

Kasvispihvit

(24 kpl)

2-3 (250 g) porkkanaa

1 (180 g) palsternakkaa

300 g keräkaalia
 
1 (100 g) sipuli

1 dl hiivaleipävehnäjauhoja

2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

2 kananmunaa

1 dl maitoa tai vettä

noin 1 tl ruususuolaa

2 tl oreganoa

ripaus mustapippuria

Paistamiseen

rasvaseoslevitettä (käytin kookosöljyä)

Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa raasteet, jauhot, juustoraaste, munat ja maito. Mausta ja sekoita hyvin.
Kuumenna lettu- tai paistinpannu (koin näille kasvispihveille helpoimmaksi tefal-pinnoitteisen pannun). Paista pihvejä rasvassa miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Käytä taikinaa noin 1/2 dl/pihvi.

Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä, jotta saat niille kauniin paistopinnan. Tarjoa pihvit esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti