maanantai 9. joulukuuta 2013

Nuudelikeitto


Tämä oli HYVÄÄ! Ihanan mausteista keittoa! Käytin nyt ensimmäistä kertaa soijasuikaleita ruoanlaitossa ja olin tyytyväinen. Ohje on Emäntänä Olga -kirjasta.

Nuudelikeitto

(6 hengelle)

1 1/2 l vettä

1 iso sipuli

3 porkkanaa

3 dl soijasuikaleita

1 kasvisliemikuutio

2 tl punaista currytahnaa

rouhittua mustapippuria

2 tl paprikajauhetta

3 rkl soijakastiketta

3 dl tuoreita sokeriherneen palkoja tai pakasteherneitä (laitoin pakasteherneitä)

400 g tomaattimurskaa (laitoin 400 g paseerattua tomaattia)

400 g kookosmaitoa

150 g nuudeleita

tuoretta persiljaa (laitoin ruukullisen)

tuoretta basilikaa (laitoin ruukullisen)

Mittaa kattilaan kylmä vesi ja laita sinne kuoritut ja pieniksi pilkotut sipuli ja porkkanat. Kuumenna vesi. Kun vesi kiehuu, lisää soijasuikaleet ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmenneet, lisää herneet, tomaattimurska (tai paseerattu tomaatti) ja kookosmaito. Anna keiton kiehua vielä hetki. Murskaa sekaan nuudelit. Lisää tuoreet yrtit (hienonsin ne) ja sekoita. Hauduta muutama minuutti kannen alla ja sitten keitto on valmista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti