tiistai 3. joulukuuta 2013

Porkkanainen jauhelihamureke


Tein eilen pitkästä aikaa jauhelihamureketta. Tykkään mehevästä murekkeesta ja laitan sekaan usein jotain kasvisraastetta. Suosikkini ovat porkkanat ja kesäkurpitsa. Seuraavalla kerralla aionkin tehdä murekkeen vähän hauskemmassa muodossa. Se selviää sitten myöhemmin :) Mutta tällainen mureke syntyi tällä kertaa.

Porkkanainen jauhelihamureke
 

1 dl ruiskorppujauhoja
 
2 dl vettä
 
400 g naudan jauhelihaa
 
1 kananmuna
 
1 sipuli (laitoin nyt punasipulin)
 
1 rkl rypsiöljyä
 
2 keskikokoista porkkanaa
 
1 tl ruususuolaa
 
1/2 tl pippurisekoitusta rouheena
 
1 tl paprikajauhetta
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
1/2 dl parmesaanijuustoa raasteena

Pinnalle

1 rkl parmesaanijuustoraastetta

Silppua sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä pannulla. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi ja sekoita. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele massa voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia, kunnes mureke on kypsynyt.

Uunista tullut mureke.


Murekkeen kanssa lautasella oli uunibataattilohkoja, salaattia ja raejuustoa.


Rapsakka pinta, mehevä sisus.


Uunibataattilohkoja ♥ (ohje löytyy täältä)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti