lauantai 28. joulukuuta 2013

Suppilovahverokeitto


Tein tätä keittoa muutama viikko sitten. Olen tosi vähän syönyt sieniruokia, mutta tämä Emäntänä Olga-kirjan ohje innosti minua kokeilemaan tätä keittoa. Sain anopiltani kuivattuja suppiksia, kiitos :) Itse lisäsin vähän suolaa joukkoon, mutta makua voi itse testailla mieleisekseen.

Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa spelttihelmiä. Olivat ihan kivan makuisia. Ne voi halutessaan korvata riisillä.

Suppilovahverokeitto

(4 hengelle)

2 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita

25 g voita

1 sipuli

1 dl spelttihelmiä (tai vaihtoehtoisesti riisiä)

1 l vettä (sis. sienien liotusveden)

1/2 pkt Mustapekka-juustoa

1 tl ruususuolaa (oma lisäys)

1 dl kermaa

1/2 paprika

tuoretta basilikaa (laitoin ruukullisen)

Liota suppilovahveroita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia (kuivatut sienet voi halutessaan hieroa kämmenissä pienemmäksi ennen  veteen laittoa). Säästä liotusvesi. Paista suppilovahveroita hetki voissa pannulla. Lisää pilkottu sipuli (minä hienonsin aika pieneksi). Lisää spelttihelmet ja kuullota niitäkin hieman. Kaada joukkoon litra vettä (jossa on mukana sienien liotusvesi). Anna keiton hautua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.

Kun spelttihelmet ovat kypsiä, lisää juusto, kerma ja pilkottu paprika. Lämmitä keittoa vielä sen verran, että juusto sulaa. Lisää basilikaa hienonnettuna juuri ennen tarjoilua.

Anopilta saatuja kuivattuja suppiksia :)


Spelttihelmiä.


Valmis keitto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti