lauantai 17. toukokuuta 2014

Porkkana-soijapihvit


Rästipostauksia lisää :) Näiden herkkupihvien ohje on Emäntänä Olga -kirjasta. Koko perhe tykkäsi, etenkin Mio, jonka maha oli pihvejä kukkuroillaan :D Olga antaa kirjassaan pari hyvää vinkkiä näille pihveille! Ensinnäkin dellispäivän pihvit voi vaikka kuorruttaa sinapilla ja ne voi syödä välipalana sämpylän täytteenä. Ja jos tekee isomman määrän pihvejä kerralla, voi pihvitaikinan levittää leivinpaperoidulle uunipellille ja leikata sen taikinapyörällä ruuduiksi. Pihvien kanssa sopivat hyvin uunilohkoperunat ja puolukkahillo.

Uunilohkoperunoiden ohje löytyy täältä.

Porkkana-soijapihvit
 
(24 pihviä)

4 porkkanaa (noin 6 dl raasteena)
 
1 iso, kiinteä peruna
 
1 sipuli
 
3 dl tummaa soijarouhetta
 
250 g kermaviiliä
 
3 dl juustoraastetta
 
2 tl paprikajauhetta
 
2 tl yrttisuolaa
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
1 tl kuivattua oreganoa
 
1 rkl intiaanisokeria
 
rouhittua mustapippuria
 
2 kananmunaa
 
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
 
1 1/2 - 2 dl korppujauhoja (laitoin 2 dl)

Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä ja anna sen turvota muutama minuutti. Raasta porkkanat ja peruna. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita turvonneeseen soijaan kaikki ainekset. Mikäli taikina jää löysäksi, lisää korppujauhoja.

Muotoile taikinasta pullukoita pihvejä. Paista pihvit leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.



Puolukkahilloa päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti