torstai 4. syyskuuta 2014

Kaura-suklaapatukat


Isäni kävi viime kuussa Amerikassa tapaamassa lähisukulaisiaan ja toi tuliaisiksi isosta luomukaupasta erilaisia suklaita :) Yhdessä pussissa oli paksuja tummasuklaapaloja ja pussin takana oli ohje näille herkkupatukoille.

Kaura-suklaapatukat
 
(noin 16 patukkaa)

1/2 cup/ 120 g pehmeää voita

3/4 cup/ 2 1/4 dl intiaanisokeria (tai fariinisokeria)

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1 cup/ 2,4 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)

1/2 tsp/ 1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tsp/ 1/4 tl ruususuolaa

1/4 cup/ 1/2 dl maitoa

1 1/2 cups/ 3,6 dl kaurahiutaleita

1 cup/ 2,4 dl tummaa, paksua suklaata paloiksi pilkottuna

1/2 cup/ 1,2 dl pekaanipähkinää pilkottuna (laitoin cashewpähkinöitä)

Vuoraa joko noin 24 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä vuoka tai pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla (vuoan voi myös vaihtoehtoisesti voidella). Sekoita kulhossa pehmeä voi ja intiaanisokeri. Sekoita munat yksitellen joukkoon ja lisää vaniljasokeri. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, noin kolmannes kerrallaan. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä pähkinä- ja suklaapalat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa levy sitten paloiksi.

Tällaisia suklaapaloja pussissa oli :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti