keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Roomassa 1-3.8.2014


Pääsimme viime kuun alussa mieheni kanssa kahdestaan pienelle Rooman reissulle! Emme olleet käyneet siellä aiemmin ja varsinkin miehelläni on ollut jo pidempään unelmana päästä käymään siellä. Hän on ollut aina kiinnostunut Rooman historiasta. Ehdittiin koluta lyhyessä ajassa iso osa Rooman kaduista ja nähtävyyksistä. Jalat kärsivät mielettömästä kävelymäärästä ja kuumuus oli välillä uuvuttavaa, mutta se todellakin kannatti! On se silloin tällöin paikallaan päästä jonnekin ilman lapsia, nauttia rauhassa omasta ajasta ja rentoutua (no joo, jalat eivät rentoutuneet, mutta mieli rentoutui). Lapsillakin oli ollut hauskaa isovenhempien hoidossa :)

Tuo yläpuolella oleva kuva on otettu erään hotellin kattoterassilta, jonne menimme juomaan lasilliset Proseccoa. Lasillisten lisäksi saimme yllätykseksemme kivoja pikkunaposteltavia ♥
 
Mahtipontinen Vittorio Emanuele II:n monumentti ("kermakakku").


Forum Romanum. Siellä kierreltiin hirmuhelteessä jääkylmää vettä litkien ja maisemia ihaillen :)Colosseum. Meillä oli onneksi etukäteen varatut liput ja pääsimme pitkän jonon ohi.
Toisen päivän aamuna suuntasimme Vatikaaniin ja Pyhän Pietarin aukiolle. Pyhän Pietarin aukiolla selvittiin tosi lyhyellä jonolla, kun mentiin heti aamulla. Paria tuntia myöhemmin jono kiersi koko suuren aukion ympäri. Kävimme Pietarin kirkon kupolin huipulla. Kuljimme alkumatkan hissillä. Sitten lähdettiin kiipeämään 320 rappua kohti Pietarin kirkon kupolin huippua. Tässä kiipeäminen on puolivälissä. Päästiin ihailemaan kupolin taideteoksia sisältäpäin.

  
 Loppumetreillä porraskujat kapenivat kapenemistaan ja katto madaltui. Minulla oli helppoa (156,5 cm), mutta mieheni, 189 cm, joutui kiipeämään aika mutkalla :D


Perillä kupolin huipulla! Joka suuntaan upea näkymä. Pyhän Pietarin aukio, jonka reunat se huikea ihmisjono kiersi vähän myöhemmin.

  
Pietarin kirkon sisältä.

  
Menimme tämän hotellin kattoterassille nauttimaan lasilliset Proseccoa (kuva ylimpänä) :)


Näkymiä kattoterassilta, jossa saimme olla kahden kesken :)

  
Houkuttelevia, mutta kalliita hedelmiä.

  
Tiber-joki. Isola Tiberina -saarelle menossa iltapalalle.

  
Upea Fontana di Trevi -suihkulähde oli valitettavasti juuri remontissa,  mutta Roomassa oli paljon muitakin isoja suohkulähteitä kuten tämä.

  
Villa Borghesen puistossa iltakävelyllä. Sielläkin riitti käveltävää :)

  
Espanjalaisten portaiden lähettyvillä söimme superhyvää pizzaa!

  
Espanjalaiset portaat.

  
Kolmantena päivänä käväistiin hotellin lähellä olevassa pikkupuistossa. Siellä solisi hauska suihkulähde luonnonkalliolla. Tuosta pääsi kurkkimaan läpi :) Kävimme myös mm. hurjistuttavassa Luukryptassa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti