maanantai 10. marraskuuta 2014

Juustoiset lihapullat

 

Tein pitkästä aikaa tällä ohjeellani lihapullia. Tykkään tehdä erilaisia lihapullataikinoita. Joskus laitan porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta, joskus tuoreita yrttejä ja joskus jotakin juustoa. Tuorejuuston sijaan voi laittaa esimerkiksi mozzarellaa paloiteltuna. Fetajuustokin tuo kivaa lisämakua.

Juustoiset lihapullat
 
1 sipuli
 
1/2 rkl neitsytkookosöljyä

1 dl korppujauhoja
 
2 dl ruokakermaa (tai 1 dl kermaa + 1 dl vettä)
 
400 g jauhelihaa
 
1 kananmuna
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl paprikajauhetta
 
1 tl jauhelihamaustetta
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
1/4 tl jauhettua valkopippuria
 
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Sekoita ruokakerma korppujauhoon ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita massa tasaiseksi. Kasta kädet vedellä tai öljyllä ja pyörittele massasta lihapyöryköitä. Paista pyöryköitä halutessasi kevyesti pannulla öljyssä. Laita pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille. Pyöryköistä tulee yksi pellillinen. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti