torstai 20. marraskuuta 2014

Lohi-riisilaatikko


Tässä yksi arjen hyvistä ruoista. Äitini löysi ohjeen Project Mama-blogista täältä. Ohje on alunperin Safkaa-kirjasta. Kylmäsavulohen tilalle sopii hyvin myös lämminsavulohi. Silloin suolan määrää tarvitsee vaan säädellä eli suolaa kannattaa laittaa vähän enemmän.

Lohi-riisilaatikko
 
4 dl täysjyväriisiä tai ohraa
 
2 keitettyä kananmunaa

300 g kylmäsavulohta
 
noin 1 tl ruususuolaa (tai maun mukaan) 
 
mustapippuria maun mukaan

Munamaito

5 dl täysmaitoa
 
3 kananmunaa
 
1/2 tl ruususuolaa
 
ripaukset valko- ja mustapippuria

Pinnalle

voinokareita

Keitä riisi kypsäksi ja valuta keitinvesi pois. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa kylmäsavulohi sormenpään kokoisiksi paloiksi. Voitele iso uunivuoka (tai kaksi pienempää). Kaada vuokaan keitetty riisi/ohra, hienonnetut kananmunat ja paloiteltu lohi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään. Lisää suolaa ja pippuria ja kaada liemi vuokaan. Laita päälle voinokareita. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.

Uunista tullut lohi-riisilaatikko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti