perjantai 21. marraskuuta 2014

Mustikkapannukakku


Tein tätä pannaria kesällä. Ohje on Pirkka-lehdestä 5/2014. Ei tullut ihan niin nättiä pannaria kuin lehden kuvassa, mutta eipä se makua haitannut :) Vaihdoin juoksevan rasvan kookosöljyyn, vehnäjauhot spelttijauhoihin ja sokerin intiaanisokeriin.

Mustikkapannukakku
 
1 l maitoa
 
4 kananmunaa
 
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
 
1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl kardemummaa

Pinnalle

200 g mustikoita pakkasesta (tai tuoreena jos on sopiva vuodenaika)
 
2 rkl intiaanisokeria
Vatkaa maidon joukkoon kaikki taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja intiaanisokeri. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Pannari menossa uuniin.


 Ja vähän ruokosokerisiirappia päälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti