keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pähkinäkuorrutettu seiti


Tein näitä jo viime vuonna kesällä. Raukat unohtuivat, mutta nyt löysin ne ja laitan vihdoin tänne :) Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä kesäkuu 2013.

Pähkinäkuorrutettu seiti
 
(4 annosta)

1 pkt eli 4 × 100 g seitiä annospaloina
 
3 rkl hasselpähkinöitä
 
3 rkl manteleita
 
3 rkl seesaminsiemeniä
 
1 tl jauhettua juustokuminaa
 
1/2 tl ruususuolaa
 
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
 
1 kananmuna

Paistamiseen

kookosöljyä

Anna seitipalojen sulaa ja valuta ylimääräinen neste. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa esimerkiksi monitoimikoneessa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile vaikkapa perunamuusin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti