Sain äidiltä jogurtin, jollaista en ollut
vielä maistanutkaan. Se oli päärynä-kinuskijogurtti. Päätin tehdä
jogurttikakun. Kyökkipiian Katilta löysin tämän
helpon ja nopean jogurttikakun reseptin eli ei kun tekemään! Tein
pienen tumman raidan kakun alaosaan. Siitä olisi voinut tehdä vähän
isommankin tai laittaa keskelle, koska nyt se jäi sellaiseksi ujoksi ja
pieneksi :).
Jogurttia jäi ihan vähän yli ja sen popsin
suuhuni. Jogurtissa on kivoja pieniä päärynälohkoja ja siitä jäi ihana
kinuskinen jälkimaku.
Halusin jogurtin maun mukaan tehdä
koristeeksi kinuskikuorrutetta. Kuohukermaa minulla ei ollut, mutta
Flora Vispiä.Silläkin sai ainakin tähän tarkoitukseen ihan hyvää
kinuskia aikaiseksi. Vähän kinuski jäi rakeiseksi, mutta ei haittaa.
Tein kinuskikastiketta aika reilun satsin tarpeisiin nähden, mutta
löytyi lopullekin kinuskille käyttöä! Tässä ohje miten tein.
Päärynä-kinuskijogurtti 400 g.
Kinuski-päärynäjogurttikakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl päärynä-kinuskijogurttia
2 kananmunaa
200 g margariinia
Tummaan raitaan
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl päärynä-kinuskijogurttia
Sulata
margariini. Sekoita kuivat aineet ja lisää siihen jogurtti, munat ja
margariinisula. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka
ja kaada taikinasta noin 2/3 vuokaan ja tasoita pinta. Lisää jäljellä
olevaan taikinaan 1 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 rkl jogurttia ja
sekoita. Levitä taikina vaaleamman taikinan päälle vuokaan ja tasoita
pinta.
Paista
175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kakku on täyteläisen tiivis ja
kostea ja se maistuu parhaiten jääkaappikylmänä. Lisätty myöhemmin: seuraavana päivänä, kun kakku oli kunnolla maustunut, maistui jogurtin kinuski ihanasti :)
Kinuskikastike
2 dl Flora Vispiä (normaalisti käytän kuohukermaa)
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Mittaa
ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna lämpö keskiteholle
ja anna seoksen hiljalleen kuplia välillä sekoittaen noin 15-20
minuuttia. Kinuskin voisi jättää juoksevammaksi riippuen miten haluaa
kakun koristella. Minä tein sen verran jähmeää, että kinuski pysyi
kasassa tiputettaessa muutama pisara kylmään veteen.
Laitoin valmiin kinuskikastikkeen minikokoiseen Minigrip-pussiin, leikkasin pienen palan kulmasta ja pursotin kuvioita.
Kinuskikastiketta.
Päälle sirottelin vielä herttaisia minikokoisia, kultaisia tähtiä.
Tuo pieni tummaraita näyttää minusta ihan hiirenkololta tai pikkuruiselta tunnelilta :)
Kinuskia jäi siis yli. Valutin lopun kinuskikastikkeen pieniin makeismuotteihin ja laitoin päälle hauskoja uusia koristeitani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti