Joskus viime vuonna näin Kinuskikissalla tämän Minttusuklaajuustokakun ja päätin joskus tehdä sellaisen. Nyt tuo hetki koitti. Tätä oli tarjolla Inkan synttäreillä.
Tein päälle vielä tämän
peilikirkkaan kaakaokuorrutteen, jonka myös löysin Kinuskikissalta.
Tein tämän kakun juhlia edeltävänä päivänä. Juhlapäivänä suklaakuorrute
oli omasta mielestäni vielä vähän liian hallitseva, jolloin sen alla
oleva minttukerros ei päässyt tarpeeksi oikeuksiinsa. Kolmantena päivänä
maut olivat tasaantuneet ja silloin kakku oli parhaimmillaan!
Tuo minttukerros oli tosi kivan makuista. Miestäni lainaten se maistui ihan Minttupuffet-jäätelölle! Tässä ohje miten itse tein.
Minttusuklaajuustokakku
Pohja
200 g (15 kpl) Minttudominakeksejä
75 g voita
Sulata margariini. Erota eri kulhoihin
keksien kuoret ja täyte. Murusta keksiosat ja sekoita joukkoon täyteosat
ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24
cm olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla (reunoihin voi
myös käyttää reunakalvoa). Painele keksimuruseos pohjalle.
Täytemousse
4 dl vispikermaa
2 kananmunanvalkuaista
Vatkaa vispikerma. Erottele kananmunat ja
vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto
vispivaahdon sekaan. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa
jääkaappiin odottamaan.
Maitosuklaakerros
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä
sekoittaen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto ja sekoita. Kuumenna vesi
kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi
suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos toiseen
täytemoussepuolikkaaseen ja kääntele tasaiseksi. Kaada seos vuokaan
keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Minttusuklaakerros
2 liivatelehteä
sinistä ja vihreää pastaväriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 tl piparminttuaromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Värjää jäljellä oleva täytemoussepuolikas vihreällä ja sinisellä
pastavärillä. Todella pieni määrä väriä riittää. Minä laitoin
coctailtikun avulla kumpaakin väriä pienen sipaisun ja silti väristä
tuli aika voimakas.
Sekoita tuorejuuston sekaan
piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa
miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto
ja sekoita. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet sekaan.
Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos jäljellä
olevaan täytemoussepuolikkaaseen. Tarkista maku ja lisää
piparminttuaromia tarvittaessa.
Kaada seos vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Peilikirkas kaakaokuorrute
3 liivatelehteä
1/2-1 dl tummaa kaakaojauhetta (riippuen kuinka vahvan makuista haluaa)
3/4 dl sokeria
3 dl rasvatonta maitoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota
liedeltä, kun seos on tasainen.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja
sekoita kaakaokastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa
haaleaksi. Kaada haalea kaakaokastike täytteen päälle. Anna hyytyä
jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilualustalle.
Suklaalastut
130 g Pandan valkosuklaata
sinistä ja vihreää pastaväriä
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata
mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Värjää suklaa
coctailtikun avulla sinisellä ja vihreällä pastavärillä samanväriseksi
kuin minttusuklaakerros (minä tein vähän vaaleampia). Levitä suklaa
muutaman millin paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja anna jähmettyä
jääkaapissa. Leikkaa sitten suklaasta juustohöylän avulla suklaalastuja.
Asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.
Suklaasydämet tein tummasta suklaasta.
Sulatin suklaan, pursotin suklaasydämiä ja osan koristelin
koristerakeilla. Laitoin sydämet jääkaappiin jähmettymään paksukantisen
kirjan väliin niin, että kirja oli vähän v-asennossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti