Johan olinkin halunnut pitkään tehdä
voileipäkakkuja. Nyt ryhdyin siihen ja kivaa oli! Tein nyt koristeluista
aika yksinkertaiset. En ollut kauheasti etukäteen suunnitellut
koristelua. Suunnittelin samalla kun tein ja se toi omaa hauskuutta
tekemiseen.
Tätä oli tarjolla Inkan synttäreillä.
Halusin jollain tavalla kertoa, mitä kakku sisältää. Laitoin
lämminsavulohta sulatejuustosydämen ja kurkkukukkasten keskuksiin.
Täytteen reseptin löysin Kinuskikissalta täältä. Muutin sitä hieman. Tässä miten itse tein.
Lohivoileipäkakku
Itse tehty leipä, ohje löytyy täältä.
Lohitäyte
400 g lämminsavulohta (nahkoineen, ennen putsaamista noin 600 g)
250 g kylmäsavulohta
reilu 1 tl sitruunamehua
1 iso nippu tilliä
400 g ranskankermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
200 g kylmäsavutuorejuustoa
yhteensä 1/2 tl musta- ja valkopippuria
Kostutus
noin 1 1/2 -2 dl maitoa
Poista
lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi
pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli.
Sekoita
keskenään ranskankerma ja tuorejuustot ja vatkaa kuohkeaksi (noin 5
minuuttia). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja
pippurit.
Leikkaa leipä
kolmeen osaan. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka
tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu vuoan reunojen yli. Laita kelmun
päälle pohjan kokoinen leivinpaperinpala. Aseta leivän pohjaosa vuokaan.
Kostuta se maidolla pullasudin avulla.
Levitä pohjan
päälle puolet täytteestä ja ripottele päälle puolet lämminsavulohesta.
Aseta päälle leivän keskiosa ja kostuta se maidolla. Levitä päälle loppu
täyte ja ripottele päälle loppu lämminsavulohi. Aseta päälle leivän
kansiosa ja kostuta se myös maidolla.
Kiedo vuoan
yli tulevat kelmupalat leivän päälle. Laita päälle kevyt paino kuten
kirja tai leikkuulauta. Laita jääkaappiin maustumaan yön yli.
Kuorrute
100 g Yrttitarha-tuorejuustoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
Sekoita
kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä se voileipäkakun päälle ja
reunoille. Tasoita pinta esimerkiksi palettiveitsellä tai lastalla.
Koristele voileipäkakku.
Koristelu
kurkkua
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
keltaisia kirsikkatomaatteja
punaisia miniluumutomaatteja
oranssia paprikaa
sulatejuustoviipale
lämminsavulohta
jääsalaattia
Leikkasin
paprika- ja kurkkukukkaset kukkamuotilla. Sulatejuustoviipaleen
leikkasin kahdella eri kokoisella sydänpikkuleipämuotilla. Kurkkusydämet
tein niin, että viipaloin kurkkua vinosuuntaisesti, halkaisin palat
vinottain puoliksi ja asetin palat sydämen muotoon. Jääsalaatista
leikkasin vain kärkiosat ja painoin reunaan kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti