perjantai 29. lokakuuta 2010

Pestopasta


Pestopasta on yksi tyttäremme mieliruoista. Pestopastaa on kiva tehdä, koska siinä ei kulu kauaa aikaa. Sain tämän reseptin äidiltäni. Tässä on laitettu lisäksi parsakaalia.

Pestopasta

noin 250 g pastaa tai spagettia

1-2 dl tuoreita basilikanlehtiä

1-2 dl tuoretta persiljaa

2 valkosipulinkynttä

2 rkl pinjansiemeniä

1 dl oliiviöljyä

ruususuolaa

mustapippuria

Pinnalle

noin 1 rkl pinjansiemeniä

noin 2 rkl raastettua parmesaania

Hienonna tehosekoittimessa basilikanlehdet, persilja, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet, kunnes seoksesta tulee tasainen massa. Lisää seokseen oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä spagetti ja siivilöi keitinliemi pois. Paahda noin 1 rkl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita pesto spagetin joukkoon. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja halutessasi raastettua parmesaania.

Nyt keitin lisäksi sekaan pilkottua parsaa.

Pestopastan kanssa söimme broileria.


Joskus sekoitamme pastan sekaan valmista purkkipestoa. Varsinaista pikaruokaa! Päälle ripottelemme rouhittua parmesaania.

Joskus on kiva piristää pienen lapsen annosta vaikkapa kurkkukukkasilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti