sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Suklaa-pecanpähkinätryffelit


Näitä suklaa-pecanpähkinätryffeleitä tein toivomuksesta veljeni heinäkuisiin häihin. En ollut ennen tehnytkään tryffeleitä eli tuli taas opittua jotain lisää! Sai ainakin availla tiuhaan jääkaapin ovea näitä tehdessä!
Tällaisia leivonnaisia ja konvehteja tein myös häihin.

Sopivaa tryffelireseptiä oli hankala löytää, joten kehittelin eri resepteistä oman reseptin. Laitan tähän ohjeen, josta tulee noin 35-40 tryffeliä. Minä tein ohjeen kaksinkertaisena, jolloin tryffeleitä tuli noin 70-75 kpl (en enää muista tarkkaan).

Suklaa-pecanpähkinätryffelit

300 g tummaa suklaata rouhittuna


2 1/2 dl kuohukermaa


1 tl vanilja-aromia


1 dl pecanpähkinöitä rouhittuna

Pinnalle

noin 2 1/2 dl pecanpähkinöitä rouhittuna

Mittaa kerma ja vaniljauute kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja laita suklaarouhe sekaan. Anna suklaan sulaa noin kolme minuuttia rauhassa ja sekoita seosta sitten, kunnes se on tasaista. Lisää seokseen pähkinärouhe. Kaada seos laakeaan ja matalaan kulhoon/lautaseen ja laita kulho jääkaappiin. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes seos on paksuuntunut.

Ota tryffelimassasta ruokalusikkamitalla tai muulla sopivalla välineellä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Anna tryffelikekojen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Laita pecanpähkinärouhe laakeaan kulhoon. Pyörittele tryffelikeoista palloja ja pyörittele ne sen jälkeen pähkinärouheessa. Pidä tryffelikekoja koko ajan jääkaapissa ja ota sieltä pari kekoa kerrallaan pyöriteltäväksi, jotta ne eivät pehmene liikaa. laita pallot pähkinärouheessa pyörittelyn jälkeen takaisin jääkaappiin toiselle uunipellille, jossa on puhdas leivinpaperi. Voit laittaa valmiit tryffelipallot halutessasi pieniin makeisvuokiin.Anna valmiiden tryffeleiden vielä jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Säilytä tryffelit jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Ne säilyvät enintään kaksi viikkoa.

Tryffeleitä tarjolla häissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti