torstai 4. huhtikuuta 2013

Monsteriauton renkaat riisimuromassasta


Tässä ohje renkaisiin. Tein nämä renkaat monsteriautokakkuun, mutta ne sopivat hyvin myös vaikka traktorin takarenkaiksi tai ihan tavalliseenkiin autoon. Löysin hyvän ohjeen kuvineen täältä. Riisimuromassan ohje löytyy täältä. Tein aika isot renkaat ja sain tehtyä yhdestä massamäärästä kaksi rengasta. Tein siis kaksi riisimuromassaa. Renkaat tulivat tähän kakkuun.

Valmis riisimuromassa muotoiltavaksi.


Muotoilin renkaat tähän vaiheeseen ja laitoin ne sitten jääkaappiin jähmettymään.Kun renkaat olivat jähmettyneet, veistin niiden pinnan kauttaaltaan sileäksi veitsellä. Koversin myös aukot akselia varten renkaiden toiselle puolelle.


Kaulitsin sokerimassaa (jokin muukin massa käy) ja leikkasin neliömuotilla kuviot renkaisiin. Mittasin yhden kuvion oikean mittaiseksi ja leikkasin sen avulla toiset samanmittaisiksi.


Kostutin vähän vedellä renkaan pintaa ja kiinnitin kuviot. Niitä tuli 13 kpl jokaiseen renkaaseen.


Päällystin renkaiden pohjat ja sitten muun pinnan ja painelin kuvioiden välit näkyvämmiksi. Tein akselit sokerimassasta.


Pinnan voi sivellä kauniiksi joko kirkkaalla alkoholilla (alkoholi haihtuu pois) tai rypsiöljyllä kuten minä tein. En tiedä onko muitakin konsteja, mutta nämä vinkit löysin nyt netistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti