lauantai 26. lokakuuta 2013

Suklaa-juusto -kakkutikkarit


Tein näitä kakkutikkareita tyttäreni synttäreille. Käytin nyt ensimmäistä kertaa tätä Lékuélta palkinnoksi saamaani kakkutikkarimuottia sekä mukana tulleita tikkuja. Reseptin nappasin vuoan mukana tulleesta reseptivihosta. Tämä taikinamäärä on siis mitoitettu tuohon vuokaan. Tikut ovat pitkäikäisiä, koska ne voi pestä ja käyttää uudestaan!

Suklaa-juusto -kakkutikkarit

18 kpl (minulla tuli muutama enemmän)

100 g voita
 
100 g sokeria

1 kananmuna

135 g jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

1 tl tummaa kaakaojauhetta

90 ml maitoa


80 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl sokeria

1 tl vaniljauutetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jatka vatkaamista. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Lisää myös maito. Jatka vatkaamista kahden minuutin ajan, kunnes taikina on kermamaisen kevyttä.

Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute vatkaimella.

Pursota vuoan muotteihin vähän taikinaa pohjalle. Aseta keskelle noin 1/2 tl juustokreemiä. Täytä muotit rajaan asti taikinalla. Aseta kansi paikoilleen. Paista 160-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut palloiksi. Ota vuoka pois uunista ja anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Irrota pallot muoteista.

Tikkujen laitto

Sulata pari palaa suklaata. Kasta tikkujen päät yksitellen suklaaseen ja upota ne kakkupalloihin. Aseta pallot vuoan muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata tai valkosuklaata (laitoin osan vaaleanpunaista candy meltsiä)

koristerakeita ja nonparelleja

Sulata 2/3 suklaasta vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla. Hämmennä suklaata viisi minuuttia ja lisää loppu suklaa rouheena joukkoon. Sekoita kunnes rouhe on sulanut joukkoon. Kasta kakkutikkarit yksitellen varovasti suklaasulaan. Poista ylimääräinen suklaa valuttamalla tai lusikalla/veitsellä. Koristele tikkarit haluamillasi koristerakeilla/nonparelleilla.

Aseta vuoan kansilevy tasaiselle alustalle ja upota tikkarit kannen reikiin (minä laitoin kannen alle syvemmän rasian, jotta tikut upposivat syvemmälle ja pysyivät tukevammin pystyssä. Anna tikkareiden jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Tuorejuustotäytettä sisälle.


Enää puuttuu kansilevy.


Uuniin menossa.


Uunista tulleet.


Tikut upotettuina kakkupalloihin.


Kakkutikkarit koristelua vailla!


 Valmiit kakkutikkarit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti