Hapanjuuri
1.-3. päivä
100 g (1/2 dl) vettä
200 g ruis- tai vehnäjauhoja
100 g raastettua omenaa
4. päivä
200 g ruis- tai vehnäjauhoja
200 g vettä
5. päivä
Juuri on nyt valmis. Säilytä sitä jääkaapissa kannellisessa astiassa käyttöön asti.
Juuren säilytys jääkaapissa
Valmis juuri säilyy jääkaapissa hyvänä viikon
ajan. Sen jälkeen sitä voi tarvittaessa ruokkia sekoittamalla joukkoon
lisää vettä ja jauhoja (samaa jauholajia josta juuri on tehty).Juuren säilytys kuivassa paikassa
Jos juurta jää yli eikä sitä heti tarvita, voi sen ottaa jääkaapista kuivasäilytykseen. Silloin juureen lisätään jauhoja sen verran, että seos on murumaista ja kuivaa. Säilytä sitä kannellisessa tölkissä. Kun juurta tarvitaan, voi siitä ottaa osan ja elvyttää sen sekoittamalla joukkoon haaleaa vettä sen veran, että seoksesta tulee puuromaista. Laita astia haaleaan veteen, jotta käyminen alkaa. Tämä kestää noin 3-4 tuntia. Lisää juureen vähän lisää vettä ja jauhoja, jotta käyminen jatkuu hyvin. Peitä astia kelmulla ja anna sen käydä seuraavaan päivään. Tämän jälkeen juuri on tarpeeksi hapanta käytettäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti